Ce poți vizita dacă ești în trecere prin stațiunea Păltiniș?
Călător fără seamăn – așa se pot numi toți cei care își doresc o viață perfectă, un job perfect și de ce nu o călătorie perfectă. Toate acestea ne fac de multe ori să ne îndoim de capacitățile noastre și să căutăm perfecțiunea în locurile greșite. În schimb cu puțină analiză și ceva mai mult curaj putem găsi acel loc perfect pe care să-l putem vizita și care să ne inspire așa cum nimeni altcineva nu a putut.
De pildă, unul dintre aceste locuri din care te poți inspira și trezi la viață toate simțurile este stațiunea Păltiniș. Și dincolo de toate acele atracții și distracții, pe care le știm despre această stațiune sunt unele nu prea cunoscute de lume și care abia așteaptă să-și dezvăluie secretele întregii lumi.
Un fapt care nu prea este cunoscut de către trecătorii din stațiunea Păltiniș este legat de cea mai importantă regiune pastorală din Carpații României. Iar drept dovadă avem la dispoziție rețeaua, numeroasele poteci de munte, care au fost marcate turistic secolul trecut sau poate chiar mai mult.
Pe lângă acestea se adaugă și gospodăriile sezoniere ale crescătorilor de animale, ce an de an, și sezon după sezon urcă până la 1750 – 1800 metri altitudine pentru a-și hrăni și îngriji animalele. Astfel, în acest mod se asigură și păstrarea procesului de transhumanță, pe care românii l-au primit în dar de la moși – strămoși.
Schitul „Schimbarea la față”.
Un alt obiectiv de un interes cu adevărat important este și Schitul „Schimbarea la față”. Schitul este format dintr-o veche biserică de lemn, care a fost ridicată încă din deceniul trei al secolului XX, de către mitropolitul Nicolae Bălan.
Catapeteasma acestuia a fost realizată în stil neobizantin, în perioada 1944 – 1945, de către Constantin Vasile. Un alt aspect de menționat cu privire la schit este acela că aici se află mormântul marelui filozof român Constantin Noica.
Nu trebuie să uităm nici de Rezervația Naturală Cindrel. Ce-i drept munții Cindrel beneficiază de peste nouă mii de hectare care sunt poziționate de la sud la vest de Valea Sadului. Iar în zona de nord – est culmile muntelui coboară chiar în depresiunile colinare ale Sibiului, Săliștei și Apoldului.
Amintim de numeroasele văi, care pornesc din circurile glaciare suspendate și care sunt foarte căutate. Trei dintre aceste văi glaciare sunt Iezerul Mare, Iezerul Mic și Gropata, situate pe latura nordică a masivului.
Iar în ceea ce privește distracția nu trebuie să ratați Resortul Arena Platoș, fiind un imens parc de distracții ce se întinde pe o suprafață de 7.500 metri pătrați și care cuprinde o multitudine de metode și de jocuri spre amuzamentul celor mici și celor mari.
Pentru cei care au nevoie de adrenalină și aventură, ei au la dispoziție Arka Park Păltiniș. Acesta este poziționat în inima pădurii de conifere și vă așteaptă să experimentați cam tot ceea ce însamnă aventură în pădure.